Excite

Bikini gekocht? Zo onderhoud je badkleding

Heb je dit jaar een nieuwe bikini gekocht? Dan wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Met deze tips onderhoud je badkleding de hele zomer lang. Zo kun je ook de rest van het jaar nog genieten van je bikini of badpak.

Oppassen met zand

Natuurlijk wil je een nieuwe bikini op het strand laten zien, maar zand is erg schadelijk voor badstof. Zorg daarom dat je altijd op een handdoek of strandstoel gaat zitten, in plaats van in het zand. Ook glijbanen kunnen je bikini snel doen slijten. Een paar keer en niet meer. Lelijke pluisjes of een doorzichtig broekje zijn echt niet sexy op het strand.

Zout en zonnebrand

Behalve het zand op het strand is ook zout water funest voor je bikini. Zorg daarom dat je na een stranddag je bikini goed uitspoelt met zoet water. Dat kan vaak al op het strand bij een openbare douche. Spoel daarna thuis je badkleding nog een keer goed door onder een lauwwarme kraan. Hetzelfde geldt overigens voor chloorwater: goed naspoelen dus. Ook zonnebrand kan schadelijk zijn voor badstof. Zonnebrand geeft lelijke plekken en kan op den duur de elasticiteit uit je bikini halen.

Fijnwas programma

Een bikini wassen kan het beste met de hand, maar gaat je voorkeur uit naar de wasmachine, kies dan voor een fijnwas programma. Draai een koud wasprogramma en was zowel het topje als broekje in een waszakje om ze zo min mogelijk te beschadigen. Gebruik ook een wasmiddel voor de fijnwas. Droog je bikini niet in de felle zon, maar zoek een plekje op in de schaduw. Om de elasticiteit van je badkleding te beschermen wring je een bikini niet uit, maar laat je hem gewoon natuurlijk, het liefst plat, drogen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021