Excite

Beter slapen in een nachthemd

De één zweert bij een ouderwetse pyjamapak, terwijl de ander liever naakt slaapt. Natuurlijk is het een goed idee om te slapen op een manier die jou het beste past. Een nachthemd kan echter wel het begin zijn van een goede nachtrust. Waarom? Omdat een nachthemd je helpt om je comfortabel en prettig te voelen. En als dat het geval is, slaap je nu eenmaal beter.

Nachthemden bestaan in alle soorten en maten. Van een lang nachthemd tot een kort hemdje met een short, van een nachthemd met korte mouwen tot één met lange mouwen en van een katoenen nachthemd tot eentje gemaakt van de fijnste zijde. Als je kijkt wat het beste bij jou past, dan kun je eerst naar het type kijken. Sommige mensen slapen alleen prettig met korte mouwen, terwijl anderen juist weer niet kunnen slapen met een broek aan. Probeer wat voor jou het beste past. Kijk ook naar hoe iets aansluit: soms is het prettiger om een wat ruimer nachthemd te kiezen, zodat het in je slaap niet knelt.

Ten tweede kijk je natuurlijk naar de stof. Voor een nachthemd is een zachte stof het meest ideaal. Ook satijn of zijde kan erg prettig aanvoelen. Denk er wel aan dat dit in de zomermaanden soms net wat té zweterig wordt.

Waar je ook voor kiest, zorg er altijd voor dat je tenminste één fatsoenlijk nachthemd in de kast hebt liggen. Dan sta je nooit met lege handen als je eens een keer onverwachts ergens moet overnachten!

Afbeelding: Flickr account The Real Darren Stone

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020