Excite

Lekker wandelen? Koop de juiste bergschoenen!

Op vakantie of gewoon dichtbij huis, lekker wandelen in de vrije natuur is op en top ontspannen. Met de juiste schoenen maak je de wandeltochten nog fijner. Bergschoenen en wandelschoenen zorgen voor de juiste ondersteuning, waardoor je blessurevrij kilometers kunt afleggen. Pijnlijke knieën, zere heupen en zwakke enkels zitten je niet langer in de weg met een paar stevige bergschoenen.

Typen bergschoenen

Voor je de buitensportwinkel instapt, is het handig je te oriënteren op welk type bergschoenen voor jou geschikt zijn. Er zijn verschillende typen die passen bij verschillende invullingen van wandelen passen. Ben je bijvoorbeeld een puur recreatieve wandelaar of ga jij liever op onbegane wegen de wildernis in? Je manier van het beoefenen van deze sport is van belang bij de keuze van de juist bergschoen.

Bergschoen type A

Dit type wandelschoen is een licht model, geschikt voor dagwandelingen over verharde paden. De zool is flexibel en er zijn zowel hoge als lage modellen.

Bergschoen type B

Deze bergschoenen hebben een stugger zool dan de type A schoen. Ook de rest van de schoen is veel steviger. Het loopcomfort is groot en door de hoge schacht biedt het je enkel voldoende steun om dagtochten en meerdaagse trekkings te doen op belopen paden en wegen.

Bergschoen type C

De C-schoen is geschikt voor trekkings op ruig terrein, waarbij regelmatig van het belopen pad moet worden afgeweken. De zool en schoen zijn erg stug, maar bewegen voldoende mee om de voet goed af te laten rollen.

Bergschoen type D

Dit zijn stugge, stevige bergschoenen die geschikt zijn om stijgijzers onder te doen. Voor wandelaars die deze ijsschoenen niet nodig hebben, is deze bergschoen niet aan te raden door zijn stugheid.

Investeren in een goed paar bergschoenen

Nieuwe bergschoenen zijn kostbaar, dat zul je merken bij je aanschaf. Kenmerkend van bergschoenen is dat ze wel erg lang meegaan. Zorg dat je ze goed onderhoud: laat natte schoenen langzaam drogen en behandel het leer zoals je met je andere schoenen ook doet. Laat de schoenmaker er op zijn tijd naar kijken, zodat je schoenen op tijd verzoold worden. Alleen dan kunnen je bergschoenen nog jaren wandelplezier opleveren!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020