Excite

Het Bavaria jurkje

Of er nu een belangrijk voetbalkampioenschap in het vooruitzicht is, de Olympische Spelen voor de deur staan of gewoon een jaarlijkse koninginnedagviering, het Bavaria jurkje komt altijd van pas. Als je hem één keer in huis hebt, kun je voor iedere Oranje gelegenheid stijlvol voor de dag komen in dé kleur van Nederland: oranje.

Marketing Bavaria

Bavaria is één van de oudste brouwerijen van Nederland. Al in 1719 wordt er melding gemaakt van een bier gebrouwen in de Kerkdijk, maar naar alle waarschijnlijkheid werd er al in de zeventiende eeuw gebrouwen op die plaats. Tegenwoordig kennen we Bavaria als bedrijf met een knallende marketingafdeling. Al sinds tijden worden er bekende Nederlanders en buitenlanders ingezet om Bavaria te promoten, zoals Marco van Basten en Hugh Hefner. In 2006 ontwierp Bavaria een kruising tussen een leeuwenpak en een lederhosen voor het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland. Sponsor Heineken was hier niet blij mee en de KNVB weerde de gadget uit de stadions. Bavaria heeft zich ook weten te binden aan veel sportevenementen, zoals autoracen, wielrennen en voetbal.

Bavaria jurkje

Het Bavaria jurkje is een gadget die voor het wereldkampioenschap voetbal in 2010 onder de naam 'Dutch Dress' speciaal voor dames werd meegeleverd met een kratje Bavaria. Hoewel Bavaria niet de hoofdsponsor was van het WK, werd er op deze manier toch geprobeerd een slaatje te slaan uit het succes van het enorme voetbalevenement. De Bavaria jurk was te zien in de stadions in Zuid Afrika, waarbij grote groepen meiden als 'Bavaria Babes' op de tribune in de jurkjes te zien waren. De camera's zoomden in op de modellen en Bavaria kwam vol in beeld. Helaas werd de modellen daarna verwijderd en vastgehouden door de politie. Bavaria werd door het concurrerende biermerk Budweiser beschuldigd van sluikreclame. De rel die hierdoor werd veroorzaakt, bracht Bavaria precies wat ze wilden: media-aandacht voor hun merk.

Bavaria jurkje 2012

Ook voor het EK voetbal in 2012 heeft Bavaria een jurkje laten ontwerpen voor de dames. Dit keer komt het model van modeontwerpsters Spijkers en Spijkers en heet de 'V-dress' waarbij de V voor 'victory' staat. Het jurkje is wederom verkrijgbaar bij aankoop van Bavariabier in de supermarkt en natuurlijk online bij Bavaria en op marktplaats.nl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020