Excite

Barkruk: ook heel gezellig in huis!

Een barkruk is in een bar natuurlijk goed op z’n plaats, maar wist je dat deze stoelen ook in huis erg gezellig kunnen zijn? Bijvoorbeeld in de keuken! Veel keukens zijn tegenwoordig uitgerust met een bar, waar je lekker kunt eten, of waar je kunt zitten als je aan het kletsen bent met de kok. Het maakt je keuken net even wat completer en brengt meer leven in je huis. Gewone stoelen kun je hier natuurlijk ook gebruiken, maar die zijn meestal toch te laag en geven niet die gezellige sfeer die barkrukken wel geven.

Heb je weinig ruimte en wil je ervoor zorgen dat de krukken ook gewoon in de keuken blijven? Dan kun je ze altijd vast zetten. Door de poten vast te zetten op je keukenvloer, beperk je de bewegingsvrijheid van de krukken. Hierdoor houd je ze netjes op hun plek en voorkom je dat iemand bijvoorbeeld omvalt. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een enkele poot vast te zetten. De kruk kan dan nog wel draaien, maar omvallen is zeker geen mogelijkheid.

Barkrukken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Van de standaard krukken uit de bar tot echte design exemplaren en van eenvoudige houten krukken tot complete stoelen. Hierdoor zijn barkrukken ook verkrijgbaar in allerlei prijsklassen. Als je niet teveel geld uit wilt geven, maar wel wat moois wilt hebben, dan kun je altijd rondkijken op websites als Marktplaats.nl. Daar vind je soms mooie opknapexemplaren of krukken die niet meer in de inrichting van de huidige eigenaar passen. Je kunt ze vaak voor een prikkie overnemen.

Afbeelding: Flickr account rick

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020