Excite

Baby kleren online verkopen: hoe doe je dat?

Baby kleren online verkopen kan winstgevend zijn. Je moet wel aan een paar algemene dingen denken. Ook moet je weten waar je je baby kleding kunt verkopen.

Verschillende sites

Er zijn meerdere plekken om je kleding te verkopen. Marktplaats is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende. Het maken van advertenties op deze site is heel simpel. Naast Marktplaats heb je andere veilingsites als eBay. Ook kun je gaan voor Etsy als je de kleertjes zelf hebt gemaakt.

Natuurlijk kun je ook zelf een webwinkel beginnen, maar daar zitten veel haken en ogen aan. Het plaatsen van advertenties op veilingsites is gemakkelijker.

Wat je wel moet doen

Sommige dingen zijn eigenlijk een noodzaak als je online wil verkopen. Je wil immers boven de andere advertenties uitsteken. Vooral bij de verkoop van babykleding heb je veel concurrentie. Hier volgen een aantal tips op een rijtje:

  • Zorg voor duidelijke en scherpe foto's. Foto's zijn je visitekaartje. Ze zeggen wat je wil verkopen. Zorg er ook voor dat alleen de babykleding die je verkoopt er op staat.
  • Een nette advertentie. Je advertentie is belangrijker dan de meeste mensen denken. Het is je visitekaartje en je uithangbord. Let dus goed op de lay-out en spelling!
  • Communiceer met potentiële kopers. Communiceer op een nette manier met kopers, dan kom je het verst.
  • Houd er rekening mee dat spullen zoek kunnen raken in de post. Bedenk van tevoren wat je dan gaat doen. Geld terug aan de koper? Een deel terug? Handig is het om de spullen als pakket te verzenden. Hierbij krijg je een track & trace-nummer dat te achterhalen is.

Wat je niet moet doen

Er zijn natuurlijk ook dingen die je moet laten als je gaan verkopen. Het zijn dingen die voor de hand liggen. Wat zijn die dingen?

  • Mails onbeantwoord laten. Mails beantwoorden is eigenlijk noodzakelijk als je online wil handelen. Mensen krijgen graag antwoord op hun mails. Ook gaan schelden is niet slim.
  • Onduidelijke foto's plaatsen. Men koopt vanaf een foto en dan is het niet fijn wanneer de foto onduidelijk is. Kopers surfen dan verder en ze laten jouw advertentie onbekeken.
  • Een advertentie vol spelfouten. Niets is zo hinderlijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021