Excite

Maak indruk met de Aztec print

Prints zijn weer helemaal in dit seizoen. En dan hebben we het niet alleen over de 'standaard' prints, zoals de polkadot, streepjes, enzovoorts. Nee, dit seizoen kun je jezelf echt onderscheiden met bijzondere prints. En dan is er één die er echt met kop en schouders bovenuit steekt: de Aztec print.

De Aztec print?

Als je nu denkt: ik heb nog nooit van de Aztec print gehoord, dan kan dat kloppen. Hoewel iedereen wel eens van de Maya's en Azteken gehoord heeft, heeft het eeuwen geduurd voor de door hen gebruikte prints zich hebben vertaald in een modetrend. Inmiddels is de trend echter zo doorgebroken in de wereld van high fashion, dat je er niet meer omheen kunt.

Wat is de Aztec print?

De Aztec print wordt gekenmerkt door grafische vormen, veelal in gespiegelde patronen aangebracht. Daarnaast zijn er een aantal vormen die ook regelmatig terugkomen in de Aztec print, bijvoorbeeld die van een vogel of een slang. De Aztec print wordt meestal gecombineerd met vrolijke kleuren - in het bijzonder blauw en groen - maar kan ook in het zwart/wit gedragen worden. Celebrities als Gwen Stefani, Whitney Port en Lucy Hale droegen deze trend al op de rode loper en ontwerpster Diane Von Furstenberg maakte een hele collectie gebaseerd op Aztec print.

Comfort en klasse

Wie de Aztec print goed bekijkt, valt op dat er iets unieks is aan elk stuk dat je ziet. Geen print is compleet hetzelfde. Maar dat is niet alles; de Aztec trend is niet alleen mooi en soms zelfs klassiek, maar biedt ook comfort.

Combineren met effen stoffen

Nu kan het natuurlijk zijn dat de Aztec print wat te heftig voor je is. In dat geval is het goed te weten dat de prints zich prima laten combineren met effen stoffen. Denk aan wit of zwart. Zo krijgt een chique outfit ineens toch een speels karakter en kun je deze tijdens verschillende gelegenheden dragen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020