Excite

Avondkledij voor mannen

Welke avondkledij dragen de mannen tijdens een gala? Als regelmatige genodigde van gala's weet elke man wat hij moet aantrekken. Althans dat hopen we voor hem. Een foutieve outfit betekent immers zwaar gezichtsverlies. Bij een gala zijn er twee opties. Is de dresscode 'White Tie' of 'Black Tie'?

White Tie

White Tie houdt in dat de heer een zogenaamd rokkostuum draagt. Volgens de regels van de mode bestaat een rokkostuum uit een rokjas, een zwarte broek, een wit overhemd, een zwaar gesteven wit vest met opstaande boord en een witte strik. White Tie staat dus bijzonder chique en stijf. Deze kleding is voorbehouden voor zeer officiële gelegenheden zoals prijsuitreikingen (Oscar), begrafenissen en hoog niveau huwelijken.

Black Tie

Bij 'Black Tie' komt de man in smoking. Een correcte smoking bestaat uit een zwart of gekleurd pak. Glanzende revers zijn een must. Het hemd is met heel veel verticale plooien. De sokken zijn in dezelfde kleur als het overhemd of het jasje. Groot verschil kun je zien aan de glanzende biezen op de broekspijpen. Compleet is je outfit met een een zwarte vlinderdas en een witte pochet keurig gevouwen in de borstzak. Onder een smoking horen zwarte, blinkende schoenen.

Wie bepaalt de dresscode?

Je zou zeggen dat diegene die uitnodigt de dresscode bepaalt. Dat kan wel zo zijn, maar een en ander wordt ook bepaald door traditie.

Te huur?

Ook mannen kunnen hun gala-outfit gaan huren. Als hij deze wel zeer speciale outfit maar een enkele keer per jaar nodig heeft, is dit zeker aanbevolen. Het ter zake deskundige personeel kan je er zeker bij helpen. In elke geval praat je dan over een ander prijskaartje.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020