Excite

Een avondjurk uit de laatste mode

Een avondjurk uit de laatste mode vind je in kleding winkels maar ook online heb je een groot aanbod. Het voordeel van een kledingwinkel is dat je je jurk direct kunt passen. Je hoeft er meestal niet eens kilometers voor te reizen want de winkels bij jou in de buurt zijn meestal al voldoende. Ga winkeltjes binnen waar je normaal niet binnen zou lopen. Een mooie jurk hoeft ook zeker niet duur te zijn. Maar waar moet je nu eigenlijk naar zoeken? Waar moet je op letten? We zetten een aantal weetjes en tips op een rijtje.

Lichaamslijnen

Elke vrouw is uniek. Maar om je te helpen zoeken naar de juiste jurk is het belangrijk om je lichaamslijnen te kennen en te weten tot welke groep jij behoort.

  • 8-lijn: Een vrouw met een 8-lijn heeft brede heupen, volle borsten en een zeer slanke taille. Een bekende persoon met een 8-lijn is Marilyn Monroe. Leg het accent op je taille. Elegantie en klassiek zijn hier de sleutelwoorden.
  • A-lijn: Ook wel de peervorm genoemd. Deze vrouw heeft een slank bovenlichaam, maar brede heupen. Jennifer Lopez is een bekende A-lijn. Probeer zo mogelijk je schouders te verbreden door middel van een bolero met schoudervulling.Ook een bekend trucje is een druk bedrukt bovenlijfje.
  • H-lijn: Vrouwen met de H-lijn zijn in de meerderheid. Deze vrouwen hebben een lichaam waarbij de schouders en de heupen één lijn vormen. Cher en Scarlet Johansson zijn bekende vrouwen met een H-lijn. Eenvoud is hier de boodschap. Ga ook op zoek naar jurken in fijne stoffen en vermijd grote kleurcontrasten.
  • V-lijn: Ten slotte de V-lijn oftewel het jongenstype. Deze vrouwen hebben brede schouders ten opzichte van hun heupen. Een wereldbekende V-lijner is Angelina Jolie. Gebruik nooit maar dan ook nooit schoudervulling want die maken je mannelijker. Je mag daarentegen wel het accent op je mooie schouders leggen door een jurk te dragen met mooie halsuitsnijdingen.

Wat moet je niet vergeten:

  • Kies altijd eerst je jurk en dan pas je accessoires.
  • Plan eventueel een try-out in voor je kapsel. Zo kom je er niet pas op het laatste moment achter dat je kapsel helemaal niet bij je jurk past.
  • Draag hooguit één opvallend sieraad.
  • Vraag, wanneer je twijfelt over de kleur van je jurk, aan je gastvrouw welke kleur haar jurk heeft. Je wil niet méér opvallen dan de vrouw des huizes.
  • Zorg dat je tasje niet te groot is maar denk eraan dat er altijd nog je identiteitskaart, een klein spiegeltje, lipgloss, een beetje geld en een reserve panty in kwijt kunt.
  • Je draagt geen mantels over je avondjurk. Maar kies voor een mooie peshmina of stola.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020