Excite

Avondjurk: kleding en mode in stijl

Avondjurk, gewone kleding en mode: het lijken drie heel verschillende dingen. Toch blijken ze meer met elkaar gemeen te hebben dan je op het eerste gezicht zou denken. Het zijn namelijk allemaal artikelen die je écht in je kledingkast moet hebben: het zijn basics waar je niet zonder wilt én niet zonder kunt.

De meesten van ons zullen wel wat gewone kleding hebben, maar zeker geen avondjurk. En hoe zit het met de mode? Wie laat de nieuwste modegrillen niet het liefst voorbij gaan? De sleutel zit 'm in de juiste balans. Als je die weet te vinden, dan kun je alle kanten op met je garderobe en hoef je niet steeds nieuwe kleding bij te kopen.

Voor die balans gaan we uit van een aantal basiskleuren. Dat zijn de 'saaie' kleuren zwart, wit, grijs en - voor de liefhebber - donkerbruin en/of donkerblauw. Zorg dat je tenminste een paar gewone kledingstukken in deze kleuren hebt. Voor wat betreft mode kies je voor de kleuren die jou het beste staan, die het beste in jou naar boven halen. Heb je blond haar? Ga dan niet voor fletse kleuren, maar kies de zachte kleuren die je huidtoon naar voren halen. Donkere vrouwen kunnen felle kleuren goed hebben. Deze modeartikelen kun je naar hartenlust combineren met de gewone kleding; je zult zien dat je er steeds weer een andere look mee kunt samenstellen.

Tot slot is er dan de avondjurk: dat moet echt een combinatie zijn van beide aspecten: een beetje behouden, maar ook echt 'jou'. Als je dat voor de gelegenheid nog wat te spannend vindt, dan kun je natuurlijk ook altijd de accenten aanbrengen met accessoires. Net zo leuk, maar je bent er net even iets flexibeler door!

(foto © Dan Queiroz)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020