Excite

Een avondjurk huren of kopen?

Alle voor- en nadelen van een avondjurk huren en kopen op een rijtje:

Avondjurk huren

Voordelen

Een avondjurk zul je niet veel nodig hebben, dus dan kan het slim zijn om de jurk te huren. Vaak zijn avondjurken niet de meest goedkope jurken als je een mooie vindt. Huren kan dan de oplossing zijn. Huren is niet heel duur vaak en in de meeste regio's van Nederland zitten een of meerdere verhuurbedrijven die dit soort kleding verhuren. Zo zitten er in de regio Haarlem, Utrecht en Amsterdam bedrijven die je avondjurken te huur aanbieden.

Nadelen

In de eerste plaats is een gehuurde avondjurk niet 'jouw' avondjurk. Iemand anders heeft hem al een keer aangehad en bovendien kun je de jurk niet 'customizen' als je dat nodig vindt. Bij het huren van een avondjurk moet je bovendien een hoge borgsom betalen om de jurk mee te mogen nemen. Vaak is dit wel een paar honderd euro en voor die prijs kun je een prima avondjurk kopen. Dat hangt natuurlijk wel af van hoe duur de avondjurk is die je aan wilt. Uiteraard, wanneer je een jurk van, zeg, Yves Saint Laurent, Chanel of Prada aan wilt, kom je niet weg met een eurootje of 200 om de jurk aan te schaffen.

Avondjurk kopen

Voordelen

Je kunt natuurlijk ook een avondjurk kopen in plaats van huren. Je weet in elk geval altijd dat niemand anders de jurk eerder heeft aangehad en waarschijnlijk voel je je in eigen kleding ook meer op je gemak. De jurk is in elk geval hip en volgens de laatste trends als je hem in het seizoen koopt wanneer het feest is.

Nadelen

Een avondjurk is duur. Dat is wel een van de belangrijkste redenen waarom veel vrouwen overwegen om te huren in plaats van te kopen. Je kunt natuurlijk een goedkopere jurk in de winkel halen, maar vaak merk je wel dat de kwaliteit minder is. Bovendien zul je een avondjurk niet veel dragen en ben je op zoek naar iets heel speciaals. Dan kan zonde zijn van je geld om een jurk te kopen.

Kortom: afhankelijk van je budget en je wensen zitten er zowel voor- als nadelen aan een avondjurk huren alsmede een avondjurk kopen. Bedenk goed waar jouw prioriteiten liggen en maak dan de beslissing. Wat je ook kiest, je zult in ieder geval de belle van het bal zijn!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021