Excite

Een Audrey Hepburn look voor jezelf

Klasse, elegantie en stijl, dat zijn de woorden die passen bij één van de belangrijkste stijliconen van de vorige eeuw; Audrey Hepburn. Het belangrijkste geheim van Audrey was niet mee te gaan in de trends en de kennis om te weten welke kleding bij je lichaam past. Goed nieuws dus, want eigenlijk kan iedereen zich een Audrey Hepburn look aanmeten.

Audrey Hepburn stijl

Met een paar simpele tips kun jij je vast voorbereiden op de Audrey Hepburn look. Het grote voordeel van Hepburns stijl is dat ze heel consequent was in de keuze van tijdloze, elegante kleding.

  1. Ken je lichaam. Audrey Hepburn was groot voorstander van het accentueren van haar sterkste punt: haar smalle taille. Daar paste ze haar kledingkeuze op aan. Ga na bij jezelf wat je sterke punten zijn en benadruk die. Als je onzeker bent over sommige aspecten van je lichaam, probeer die dan juist niet te benadrukken. Pasvorm is enorm belangrijk. Laat eventueel colbertjes en blouses op maat maken.
  2. Less is more. Hoewel Hepburn niet vies was van accessoires, leefde ze bij het statement dat echte stijl geen opsmuk nodig heeft. Simpele elegantie, daar gaat het om. Bedenk wat het belangrijkste is in je outfit en concentreer je daarop.
  3. Trek je niets aan van trends. Als je kleding mooi zit, dan hoef je niet mee te doen aan trends. Blijf bij klassieke stukken waarvan je weet dat ze bij jouw lichaam passen. Laat je inspireren door het modebeeld als het gaat om kleuren of simpele accessoires. Als jouw stijl ineens een trend wordt, mag je alsnog inslaan.
  4. Zorg voor je lichaam. Audrey Hepburn kwam altijd verzorgd voor de dag. Keurige wenkbrauwen, een goed verzorgde huid, verzorgde handen en een kapsel dat bij de vorm van haar gezicht paste. Deel van haar uitstraling was ook haar houding: Audrey was zich als balletdanseres erg bewust van haar houding en voorkomen.
  5. Wees zuinig op je kleding. Het lijkt logisch, maar gemakzucht kan soms reden zijn dat je kleding regelmatig moet vervangen. Volg de wasinstructies op, scheid kleuren en was tere materialen op de hand. Strijk altijd op de binnenkant van de kleren. Wat betreft schoenen; laat ze regelmatig verzolen en poets ze op. Zo gaan ze nog jaren mee.

Audrey Hepburn basics

Om je Audrey garderobe op te starten kun je natuurlijk het beste inspiratie opdoen in haar films, maar een aantal kledingstukken passen onmiskenbaar bij de Audrey Hepburn look. Ten eerste een witte blouse zoals in de film "Roman Holiday": een simpel model zonder tierelantijnen die je eventueel in je middel kunt knopen. Ten tweede een paar balletschoentjes of flatjes. De little-black-dress is het derde onmisbare item voor je Hepburn garderobe, gezien in "Breakfast at Tiffany's" en "Sabrina". Ook uit Sabrina, het vierde item, een goed passend mantelpak. Het vijfde item is een lange sjaal die je op verschillende manieren kunt dragen. Verder kun je investeren in simpele handtassen, een trenchcoat, een grote zwarte zonnebril, capribroeken en zwarte coltruitjes of vestjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020