Excite

Asymetrische kapsels: voor wie geschikt?

Wat zijn asymetrische kapsels?

Asymetrische kapsels zijn kapsels die niet gelijk zijn aan beide kanten. Dit was vooral in de jaren tachtig razend populair, mede dankzij zangeressen als Cyndi Lauper. En de jaren tachtig zijn terug. Want tegenwoordig komt het asymetrische kapsel weer helemaal terug en zijn er steeds meer mensen die graag zo'n kapsel willen. Toch is het kapsel niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen kunnen misschien beter een ander kapsel kiezen.

Voor wie zijn asymetrische kapsels?

Doorgaans kiezen mensen voor een asymetrisch kapsel wanneer ze willen opvallen of een statement willen maken. Je ziet het bijvoorbeeld veel bij jongeren. Toch kunnen ook andere mensen kiezen voor een asymetrisch kapsel. Je kunt bijvoorbeeld je gezicht meer in harmonie brengen wanneer je een asymetrisch kapsel kiest. Wie een grote neus heeft of een rond gezicht kan de aandacht hier vanaf brengen door een asymetrisch kapsel te kiezen. Iemand met een bol gezicht kan bijvoorbeeld een kapsel hebben dat langs achteren is kortgeknipt. Het bolle gezicht valt dan veel minder op.

Laat je adviseren door een kapper

Laat je goed adviseren als je een asymetrisch kapsel wilt. Het kan namelijk heel goed uitpakken, maar de kans is ook vrij groot dat het helemaal niet bij je gezicht past. Sommige kappers zijn gespecialiseerd in bijzondere kapsels, zoals een asymetrisch kapsel. Hier kun je dus beter heen gaan, omdat de kappers daar precies weten wat ze kunnen doen om je gezicht mooier uit te laten komen. Neem geen overhaast besluit, want het is zonde als het toch niet goed uitpakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020