Excite

Armani: koning van de Italiaanse mode

Armani hoort in hetzelfde rijtje thuis als Versace, Valentino en Dolce & Gabbana; het rijtje van Italiaanse modehuizen die al tientallen jaren aan de top staan. Armani heeft ook nu weer een nieuwe collectie gepresenteerd, die de meeste modeliefhebbers doet smullen. Wij zetten de belangrijkste trends voor je op een rijtje.

Veel grijs bij Armani a/w 2012

Voor het najaar heeft Giorgio Armani veel grijs voor ons in petto. En dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. De outfits ogen wat saai, maar wie beter kijkt, bemerkt direct de uitzonderlijke kwaliteit van de gebruikte materialen. In de collectie waren ook wat meer opvallende items te zien, zoals een zwarte jumpsuit met pailletten of knaloranje jurken. Voor de heren waren er ook wat opvallende items. Wat dacht je bijvoorbeeld van een broek tot op de knie?

Armani's klassieke items

Zoals we gewend zijn van Armani, kwamen ook een aantal klassiekers weer terug in de nieuwe collectie. Zo bleek er weer volop ruimte voor de lange jasjes en de strak gesteven broeken. Wie graag Armani op kantoor draagt, zit met deze collectie goed. Ook deze items zijn vooral grijs en zwart gekleurd. Wel wordt gevarieerd in het soort stof, zodat toch een opvallend en uitdagend geheel ontstaat.

Lentecollectie 2013 Armani

Hoe de lentecollectie van Armani eruit gaat zien, blijft nog even spannend. Naar verwachting zullen de items uit die collectie weer extra vrouwelijk zijn. Ook verwachten experts meer gebruik van kleur en de inzet van soepelvallende, vrouwelijke stoffen. Over het algemeen zijn de lentecollecties van Armani altijd het meest opvallend en dat is dit jaar waarschijnlijk weer het geval.

Een eigen Armani?

Wil je zelf ook wel eens iets aanschaffen van Armani? Dat kan dichterbij zijn dan je denkt. Armani heeft inmiddels veel ready to wear collecties. Die zijn aantrekkelijker geprijsd dan de couture collecties. Ook kun je vaak goed slagen bij een outlet. Juist omdat Armani veel met klassieke stukken werkt, maakt het niet uit dat die kleding vaak van een seizoen eerder is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020