Excite

Alle soorten gordijnen op een rijtje

Gordijnen maken je huis niet alleen gezellig, ze zorgen er ook voor dat de kou buiten blijft. Bovendien bieden ze je lekker wat privacy als je ’s avonds op de bank zit. Maar welke gordijnen je kiest, hangt helemaal af van de stijl van je inrichting. Gelukkig blijkt er op dit gebied wel voldoende keuze te zijn.

Als je een klassieke inrichting hebt, dan zul je waarschijnlijk voor hangende gordijnen gaan. Die zijn namelijk verkrijgbaar in mooie, luxe ogende stoffen en bedekken je ramen volledig. Bovendien is er nog een extra voordeel: ze zien er erg gezellig uit en je kunt je met deze gordijnen helemaal afsluiten van de buitenwereld. De montage is heel eenvoudig; dat kan via speciale gordijnhaakjes, maar bijvoorbeeld ook aan een stang, net wat je het mooist vindt.

Als je een wat kleinere ruimte hebt, dan kunnen hangende gordijnen al snel massief ogen. In dat geval kun je beter voor rolgordijnen of plisségordijnen gaan. Rolgordijnen zijn praktisch, soms een tikkeltje saai, maar wel lekker voordelig. Plisségordijnen zijn wat duurder, maar ogen ook net wat speelser. Bovendien kun je tegenwoordig uit verschillende soorten kiezen, van dubbele plissés tot vlinderplissés.

Het monteren van rolgordijnen en plissés kan best uitdagend zijn. Als je ze bij de doe-het-zelf winkel koopt en ze zelf in elkaar moet zetten, lees dan de gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Dan voorkom je missers die je gordijnen verpesten. Je kunt natuurlijk ook altijd overwegen om ze door een professional op te laten hangen. Veel bedrijven rekenen daar ongeveer tien euro per gordijn voor!

Afbeelding: Flickr account independentman

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020