Excite

All Stars Converse: hip maar met een rijke geschiedenis

Het is een van de beroemdste schoenenmerken van de wereld: de All Stars Converse. Ooit begonnen als basketbalschoen, werden het trendy sneakers voor iedereen. Daarnaast ging het merk Converse ook andere producten maken, zoals tassen en kleding. Maar de schoenen waar het ooit mee begon zijn nog steeds razend populair.

All Stars Converse: de eerste schoen van rubber

Er zijn inmiddels massa's soorten gympen en sneakers op de markt, maar de echte originele blijft de All Stars Converse. Het merk heeft zijn oorsprong al in 1908 toen een zekere Marquis Mills Converse een schoenfabriek wilde openen. Het product dat hij voor zijn eerste schoenen gebruikte was rubber. Dit materiaal combineerde hij met linnen en in 1917 was het zover: de eerste All Star Converse was geboren.

Met de komst van basketspeler Chuck Taylor werd de schoen verbeterd. Taylor ging aan de slag als vertegenwoordiger, maar verbeterde de schoen ook meteen op basis van zijn ervaringen met basketbal. Doordat Taylor beroemd was en de schoen ging promoten werd All Stars Converse al snel een bekend merk.

In de jaren daarna werd de schoen steeds verder ontwikkeld. Er kwamen lederen versies, maar ook kwam de All Stars Converse aan de voeten van tennissers, hardlopers, rocksterren, punkers en rappers. Maar ook massa's tieners en volwassenen liepen op deze sneakers.

Inmiddels is de All Stars Converse nog steeds razend populair. Vooral de authentiek versie wordt graag gedragen, waarbij nog steeds in de geest van de inmiddels overleden Taylor de kwaliteit van de schoen in de gaten wordt gehouden. Vandaar dat de schoenen ook wel Chuck's worden genoemd.

Waar kun je All Stars Converse kopen?

De schoenen van All Stars Converse zijn er voor hele kleine kinderen tot aan volwassenen. Er zijn diverse online mode- en schoenenwinkels die deze sneakers verkopen. Ook de tassen van All Stars Converse zijn online te koop. Kijk voor een overzicht van webshops op converse.nl. Hier vind je overigens nog meer interessante informatie over de All Stars Converse.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020