Excite

Alexander Wang voor Balenciaga

Alexander Wang is officieel benoemd tot de nieuwe hoofdontwerper van het Spaanse modehuis Balenciaga. Na dagen van speculeren en gonzende roddels uit modeland heeft PPR, het Franse moederbedrijf van Balenciaga, de geruchten bevestigd. PPR bezit onder andere de merken Gucci, Saint Laurent, Alexander McQueen en Stella McCartney.

Vereerd

Alexander Wang verklaart vereerd te zijn met zijn nieuwe baan. De jonge ontwerper zegt in een persbericht: “Ik ben diep vereerd dat ik deze functie aan kan nemen voor het merk en modehuis waar ik zoveel bewondering en respect voor heb.” Isabelle Guichot, de vrouw achter Balenciaga roemt “de moderniteit en zijn individuele en kosmopolitische visie op design” van Alexander Wang.

Accessoirecollecties

Bij Balenciaga zal Wang verantwoordelijk worden voor zowel de dames- als de heren- en accessoirecollecties. Daarnaast blijft hij werken voor zijn eigen label, waar hij zijn stoere en minimalistische stijl voort kan zetten.

Nicolas Ghesquière

Alexander Wang volgt Nicolas Ghesquière op, die 15 jaar in dienst was van Balenciaga. Zijn creaties waren innovatief, experimenteel en trendsettend. Wang’s ontwerpen zijn over het algemeen veel sportiever en draagbaarder. Het lijkt er dus op dat Balenciaga een nieuwe weg inslaat met Wang aan het roer. De New York Times suggereert dan ook dat Alexander Wang deels is aangenomen vanwege zijn goede reputatie in China. Zoe spreekt de ontwerper vloeiend Mandarijn Chinees. China is een echte groeimarkt voor Balenciaga.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020