Excite

Alexander McQueen komt met bizarre high heels

Hoge hakken zijn mooi, maar je kunt ook te ver gaan. Dat is de reactie die de nieuwe catwalkcollectie van Alexander McQueen vooral oproept. Hij liet zijn modellen in bijzonder gevormde schoenen, met een hak van zo’n 25 centimeter, over de catwalk lopen.

De schoenen waren voorzien van een platform en bezaaid met glinsterende elementen. Ze waren bedoeld om de kleding te complementeren, die geïnspireerd is op The Origin of Species van Charles Darwin. Ook het haar van de modellen was hier volledig op afgestemd; alle modellen waren voorzien van een kapsel met twee ‘hoorntjes’ bovenop het hoofd.

Natuurlijk was ook het belangrijkste element van de show, de kleding, helemaal in lijn met het thema. Ondanks het gebruik van aardetinten, waren alle kledingstukken bijzonder kleurrijk en complex. Dit gecombineerd met de bijzondere make-up en het feit dat de wenkbrauwen van de modellen afgeschoren waren, zorgde voor een heel bijzonder effect.

De nieuwe outfits én schoenen van McQueen werden getoond tijdens een exclusieve show waar alleen genodigden welkom waren. Andere belangstellenden konden de show online bekijken. Tenminste, dat was de bedoeling. Lady Gaga, verantwoordelijk voor de muziek van de show, had via Twitter echter gemeld dat haar nieuwe single voor het eerst te horen zou zijn in de show en had het bewuste webadres opgegeven als bron. Als gevolg hiervan, probeerden zoveel mensen de show te bekijken, dat de website vast liep.

Afbeelding: AFP/Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021