Excite

Afvalpillen van de apotheek: Xenical en Alli

Afvalpillen worden in Nederland nog niet vaak gebruikt bij het verliezen van gewicht. Bekender is het gebruik van shakes of het gebruik van een dieet.

Er zijn een aantal soorten afvalpillen van de apotheek te verkrijgen. Dit zijn bijvoorbeeld Xenical en Alli. Wat zijn het voor medicijnen en hoe werken ze?

Alli

Wat is Alli?

Alli is een capsule die je in kunt nemen om extra gewicht te verliezen. Maar de fabrikant biedt je meer aan dan alleen de pil als hulp bij het afvallen. Naast de capsules is er een gratis afvalplan online te vinden. Hierbij kun je hulp krijgen voor verschillende afslankgerelateerde zaken. Een voorbeeld daarvan is het samenstellen van je persoonlijke, dagelijkse doelstellingen. Ook krijg je informatie wat je moet je moet vermijden en hoe je om moet gaan met hongergevoel.

Hoe werkt het?

Bij elke 2 kilo die je zelf verliest, kan Alli helpen om nog een kilo te verliezen, waarbij je beloond wordt voor de inspanning die je levert. De pil zorgt er namelijk voor dat het vet dat je inneemt tijdens het eten, niet wordt verwerkt in je lichaam.

Xenical

Wat is Xenical?

Xenical, ook wel Orlistat genoemd, is een geneesmiddel dat bij een dieet van 500 - 800 kcal toegepast kan worden bij de behandeling van obesitas en bij personen met overgewicht die horen in de risicogroep, maar nog geen echte obesitas hebben. Dit medicijn mag in Nederland alleen door een arts worden voorgeschreven. Dit wordt gedaan voor obese personen of mensen met ernstig overgewicht.

Hoe werkt het?

Xenical vermindert de werking van zogenaamde lipasen in het maag-/darmstelsel waardoor de vertering van vetten en daarmee de opname ervan wordt onderdrukt.

Meer informatie

Als je een medicijn of pillen inneemt, is het altijd verstandig om de bijsluiter te lezen. Hieruit is een hoop informatie te halen. Daarnaast kan de apotheker geraadpleegd worden.

Bij het gebruik van afvalpillen is wel een waarschuwing van belang: het is altijd slim om het via de apotheker of via de huisarts te regelen. Deze mensen hebben er verstand van en kunnen inschatten of afvalpillen gebruikt mogen worden. Bovendien kan de huisarts je andere afvaltips geven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020