Excite

Adidas badpak voor je kind

Adidas badpak voor je kind: kooptip

De meisjes

Voor meisjes is een badpak te adviseren. Eens in het water is het immers dolle pret: springen, duiken, spelletjes, kortom actie! Een bikinietje levert altijd problemen op. Het broekje zakt af als ze in het water springen. En bij de allerkleinsten wordt het bovenstukje wel eens letterlijk overboord gegooid. Het gevolg laat zich raden: verbrand bovenlijfje. Om al deze ongemakken te voorkomen, is een badpak, weliswaar met een goede pasvorm, aan te bevelen.

De jongens

Voor de jongens is de keuze snel gemaakt: een klassieke zwembroek of een bermuda. Er is een tijd geweest dat bermuda's niet langer toegelaten werden omdat deze niet hygiënisch zouden zijn. Tegenwoordig hoor je daar niets meer van.

Materialen badmode

Aan de materialen worden nogal wat eisen gesteld. De gebruikte materialen moeten immers zorgen voor een goede pasvorm. Hoe elastischer de zwemkledij, hoe beter de pasvorm. Het meest gebruikt worden lycra, polyamide en elasthaan. Soms zit er ook infinitex in, een materiaal dat heel goed bestand is tegen chloor. Daarnaast is het ook handig meegenomen als het zwemgerief snel droogt. Zowel bij schoolzwemmen als op vakantie.

Modellen

Naast de pasvorm moet het er ook nog een beetje leuk uitzien. Die kleine meiden zijn ook al modebewust. Ze weten wat ze willen. Ze willen ruches aan de hals of hippe prints of trendy kleurtjes.

Maten

Standaardmaten zijn van 86 tot 104. Toch is een badpak kopen niet zo eenvoudig. Je weet niet op voorhand hoe de stof zich in het water gedraagt. Zo willen heel goedkope pakjes wel eens gaan leuren en vanzelf een maatje groter worden. Of andersom...

Prijzen

De prijzen van kinderbadmode vallen eigenlijk wel mee. Je hebt al een badpak voor 9 euro. Maar je vindt er ook van 25 euro. Als je een merk koopt, betaal je altijd meer. Grootste concurrenten van Adidas op het gebied van badmode zijn Speedo en Arena.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020