Excite

Achter de schermen met ‘handen’ Kate Moss

Kate Moss mag dan één van de meest bekende supermodellen ter wereld zijn; al haar werk doet ze niet zelf. Ze werkt voor sommige klussen samen met een handmodel, Gemma Howorth. Zij verdient haar geld letterlijk met haar handen.

Als handmodel speelt Gemma vaak de handen van een beroemdheid in een reclame. Haar lange, slanke vingers leveren haar soms tot 2000 pond per dag op. Uiteraard is het voor de 25-jarige onderneemster wel zaak dat ze goed voor haar handen zorgt. Daarom doet haar man de was, smeert ze haar handen wel 30 keer per dag in en smeert ze haar handen op vakantie in met factor 60, om hier vervolgens nog witte handschoenen overheen te dragen.

Ze heeft haar handen voor maar liefst een miljoen pond verzekerd. Als je dat hoort, zou je denken dat Gemma binnenloopt met haar handen. Dat is echter nog niet het geval. Ze kan uit haar ‘handklussen’ nog geen vast inkomen halen, maar verdient er wel regelmatig erg goed mee. De commercial voor Rimmel, waar Gemma’s handen die van Kate Moss vervingen, was zo’n klus die behoorlijk wat geld opleverden.

Gemma doet niet al haar klussen zelf. Met haar bedrijf Body London levert ze hand- en lichaamsmodellen aan tal van bedrijven in de mode- en cosmetica industrie. Die modellen verdienen ook 200 tot 2000 pond per dag. Je moet voor deze klussen echter wel uit het juiste hout gesneden zijn; niet alleen moeten je handen er perfect uitzien, ook moet je in staat zijn om urenlang in de meest vreemde posities te staan. Alleen dan kun je als stand-in succesvol zijn.

Afbeelding: Flickr account FLÁ * PESSOA.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021