Excite

Abercrombie & Fitch

Het Amerikaanse kledingmerk Abercrombie & Fitch kent echte fans, maar er zijn ook mensen die de winkels zo snel mogelijk voorbij lopen. De specifieke geur in de winkels, harde muziek, verkoopsters in korte rokjes en mannen met ontbloot bovenlijf, alles draagt bij aan de unieke Abercrombie & Fitch ervaring. En goed nieuws! Vanaf 2012 zal er ook in Nederland een A&F winkel zijn.

Geschiedenis

Of de bedenker van Abercrombie & Fitch, David Abercrombie, bij de oprichting van zijn merk in 1892 de huidige reputatie van het merk voor ogen had is de vraag. Abercrombie en later Amerbrombie & Fitch is namelijk in eerste instantie begonnen als een sport- en outdoorwinkel. Het assortiment in de eerste grote winkel in 1917 bestond uit kleding voor verschillende outdoor situaties zoals ski benodigdheden, geweren, spelletjes, kampeer- en visspullen. Bovendien waren er mogelijkheden om te leren schieten en zwemmen. Allemaal in een winkel van twaalf verdiepingen aan Madison Avenue in New York.

Abercrombie & Fitch tegenwoordig

Pas sinds de jaren negentig van de vorige eeuw is Abercrombie & Fitch zich meer gaan toeleggen op kleding in plaats van benodigdheden voor sport. Er werd vooral toegespitst op kleding voor tieners en de leeftijdscategorie 18 tot 22 jaar oud. Dat bleek een gouden zet, want het bedrijf profiteerde van de enorme economische groei. Rond de millenniumwisseling stond Abercrombie & Fitch in de top tien van meest populaire merken onder Amerikaanse tieners. Vanaf dat moment begon de economische vooruitgang minder, waardoor ook de verkoopcijfers omlaag gingen. Aan de andere kant stegen juist de productieprijzen, waardoor Abercrombie & Fitch veel winkel moest sluiten in onder andere de Verenigde Staten.

Abercrombie & Fitch in Nederland

In 2012 zal Abercrombie & Fitch een winkel openen in Amsterdam als onderdeel van een grote uitbreiding op de Europese markt. Waar en wanneer de winkel precies wordt geopend is nog niet duidelijk. Nederlandse fans van het merk kunnen al enige tijd via de online webshop van Abercrombie & Fitch kleding aanschaffen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020