Excite

Heeft Abercrombie & Fitch een te sexy imago?

Abercrombie & Fitch is een bekend Amerikaans modemerk. Het staat bekend om sportieve kleding zoals spijkerbroeken, t-shirts en truien met grote logo's. In Amerika is de populariteit van het merk ernstig gedaald, omdat Abercrombie & Fitch een te sexy imago zou hebben. In Europa en andere plekken op de wereld is het merk nog steeds veel geld waard.

Abercrombie & Fitch: sexy?

De verkoopcijfers van Abercrombie & Fitch blijven maar dalen. De belangrijkste reden ligt volgens velen bij het sexy imago van het modemerk, dat ervoor zorgt dat mensen niet met de kleding gezien willen worden. Het toonaangevende tijdschrift Businessweek berichtte dat consumenten van nu niet meer geloven in 'sex sells'. De halfnaakte mannelijke modellen waar het merk om bekend staat, zijn niet meer bijzonder voor de koper. Mensen willen graag iets unieks en Abercrombie & Fitch sexy imago is niet meer interessant.

Abercrombie & Fitch niet vernieuwend?

Waar veel modemerken meegaan met hun tijd, blijft Abercrombie geloven in hun vaste formule wat betreft kleding. Polo's, sportkleding, grote logo's en ruimvallende jeans zitten al meer dan tien jaar in de collectie. Andere merken gaan meer met hun tijd mee, waardoor er meer vernieuwing is en de consument terug blijft komen.

Het concept van Abercrombie & Fitch

Als mensen niet voor de kleren komen, waarom dan wel? Abercrombie & Fitch weet een sexy imago te houden door afgetrainde mannen met weinig kleren die voor iedere winkel te vinden zijn. In de A&F winkels hangt doorgaans ook een geur van een mannenparfum, die overigens ook te koop is in de winkel. Tevens wordt het personeel aangenomen op hun 'all American' stijl en uiterlijk.

Abercrombie & Fitch in Nederland

Vanaf 2012 mag Nederland zich een Abercrombie & Fitch winkel rijk rekenen. In Amsterdam opent een vestiging waar de Nederlandse A&F liefhebbers hun hart kunnen ophalen. Het trucje van mannelijk schoon mag dan in Amerika gewoon zijn geworden, in Nederland zal Abercrombie & Fitch met hun sexy imago voorlopig nog vernieuwend genoeg blijven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020