Excite

40% bloot voor maximale aandacht

Wil je dat alle (mannelijke) ogen op jou gericht zijn? Zorg er dan voor dat je 40% van je lichaam bloot laat. Volgens nieuw wetenschappelijk onderzoek is dat percentage namelijk goed voor het maximum aan mannelijke aandacht!

Het is niet altijd makkelijk om de juiste kleding te vinden; je wilt niet dat je kleding te verhullend is, maar je wilt zeker ook niet teveel laten zien. Een onderzoek van een aantal experts aan de Universiteit van Leeds brengen uitkomst. Zij hebben precies berekend hoeveel je van je lichaam moet laten zien om de maximale aandacht van mannen te krijgen.

De onderzoekers kwamen tot hun conclusie door vrouwelijke clubgangers te observeren. Deze vrouwen kregen een taperecorder in hun handtasje, de wetenschappers noteerden wat ze droegen en keken vervolgens hoe vaak ze door mannen benaderd werden. Voor het onderzoek telden de armen als 10 procent per stuk, de benen voor 15 procent per stuk en het torso voor 50 procent. De vrouwen die ongeveer 40% van hun lichaam lieten zien, wisten twee keer zoveel mannen aan te trekken als de vrouwen die minder lieten zien.

De vrouwen die meer lieten zien deden het ook slechter. Waarschijnlijk komt dit omdat mannen die schaarsgeklede vrouwen zien er automatisch vanuit gaan dat zij minder trouw zullen zijn.

Ook het gedrag van de vrouwen bleek van invloed. Vrouwen die 40% van hun lichaam lieten zien, strakke kleding droegen en uitdagend dansten werden allen door 40 mannen benaderd.

Afbeelding: Flickr account Vince Alongi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021