Excite

Waar koop je 2e hands avondjurken?

Niet iedereen heeft zin om veel geld uit te geven aan avondjurken. Je kunt een jurk huren, maar je kunt ook 2e hands avondjurken in overweging nemen.

2e hands is hip

Sinds een aantal jaar is tweedehandse kleding - ook wel vintage genoemd - populair bij alle lage van de bevolking. Vooral studenten maken dankbaar gebruik van winkels als de kringloop of een tweedehandse winkel. Tweedehands is allang niet meer voor de arme mensen die geen nieuwe kleding kunnen kopen. En ook de meest geweldige avondjurken kun je prima tweedehands kopen.

Veilingsites: Marktplaats en eBay

Op Marktplaats vind je veel advertenties van mensen die hun avondjurk kwijt willen. Dit kan zijn, omdat ze hem maar voor één keer nodig hadden of misschien is de jurk wel te klein geworden.

Vaak worden op Marktplaats de jurk niet voor heel veel geld aangeboden. De meeste jurken zitten tussen de 50 en 200 euro. Natuurlijk is het afhankelijk van waarvan de jurk gemaakt is en of het confectie is. Een jurk van Chanel voor een tientje zul je op Marktplaats niet vinden.

Ook op eBay zijn een hoop tweedehands avondjurken te vinden. Let daarbij wel op dat de maat in andere landen anders kan zijn. Het voordeel van eBay is dat het wereldwijd is en dat je heel wat jurken kunt vinden.

Tweedehands winkels

Je kunt voor een tweedehands avondjurk ook kijken in tweedehands winkels. Je kunt hierbij denken aan de plaatselijke kringloop. De kans zal vrij klein zijn dat je hier een mooie avondjurk vindt, maar je weet het maar nooit.

Daarnaast kun je denken aan een echte vintagewinkel. Deze zitten in de meeste steden wel. In Amsterdam heb je de 'negen straatjes'. Hier zitten allemaal bijzondere en aparte winkeltjes. Ook vintage kun je hier prima vinden.

Laura Dols is een van die winkels waar ze avondjurken verkopen voor ongeveer 75 euro. Dit zijn tweedehands jurken, maar ze zijn wel in goede staat. Er zit namelijk een atelier bij de winkel die de jurken herstelt en ook de jurk voor je op maat kan maken. Ook kun je hier mooie tasjes en handschoenen voor bij de jurk kopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020