Excite

10 kilo afvallen in 2 weken: is het mogelijk?

10 kilo afvallen in 2 weken

De kans is vrij groot dat je wel eens advertenties hebt gezien voor bepaalde diëten waarmee je 10 kilo in 2 weken kunt afvallen. Je hoeft je alleen maar aan de voorschriften van het dieet te houden en succes gegarandeerd. De kans is zelfs vrij groot dat je reacties ziet van mensen die positieve ervaringen hebben met zo'n dieet. Maar hoe zit het nou eigenlijk met deze wonderdieten?

Val je werkelijk af?

Ja, met dit soort diëten val je werkelijk kilo's af. Je raakt in een korte tijd enorm veel gewicht kwijt. Dit komt doorgaans omdat het crashdiëten zijn. Ze zijn erop gemaakt om veel in een korte tijd kwijt te raken. Houd er echter wel rekening mee dat je vaak voornamelijk vocht kwijtraakt en geen vet. Ook is het afvallen vaak van korte duur, wanneer je weer normaal eet, komen de kilo's er weer bij, alsof ze nooit zijn weggeweest. Soms kom je zelfs meer aan en weeg je na het dieet nog meer dan dat je voor het dieet deed.

Is het gezond?

Een crashdieet is nooit gezond. Vaak krijg je veel te weinig calorieën en voedingstoffen binnen. Dit kan schadelijk zijn voor je lichaam en je lichaam kan er zelfs aan wennen om zo vreemd te eten. Hierdoor zal het in de toekomst sneller vet opslaan, omdat het 'bang' is weer in een vastenperiode terecht te komen. Het is dan ook verstandiger om gezond te eten en voldoende te bewegen. Dit gaat wel veel langzamer, maar op de lange termijn heb je er veel meer aan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020